Quantcast
Channel: admin
Viewing all 29 articles
Browse latest View live

ETA SQL ve ETA V8 SQL Update Notları 14 Eylül 2009

$
0
0

ETA:SQL & ETA:V.8-SQL UPDATE NOTLARI  14 Eylül 2009

Sayı 2009/7

Modül / Versiyon

Programlarımızda Yapılan Tadilatlar

ÇEK SENET /

ETA:SQL & ETA:V.8-SQL

EKSTRE RAPORLARINDA KAPANAN VE KALAN TUTAR SAHASI

Çek/Senet ekstre raporlarına kapanan ve kalan tutar sahaları eklendi.

ETASQLFORM /

ETA:SQL & ETA:V.8-SQL

İMG DOSYALARI İÇİN SARTILI DÖNGÜ KULLANIMI

: “14-Sartlı Döngü Bası” islem kodunun formül sahasına [3700:1:11][42000:1:8]

seklinde kosul belirtilerek karta ait resim yazdırılırken mevcut olup olmadığı kontrolünün yapılabilmesi sağlandı.

SAYFA SAYISI HESAPLANMASI VE YAZDIRILACAK TOPLAM SAYFA

SAYISI SAHASI

EtaUtlForm.dll dosyasına “803-Yazdırılacak Sayfa Sayısı” islem kodu eklenerek 14-15 sartlı döngüleri ile kullanımı sağlandı.

FATURA / ETA:SQL & ETA:V.8-SQL

KAPALI FATURALARDA TAHSİLAT DETAYLARININ GİRİLMESİ

Kapalı faturalarda cari kartı belirtilmemisse tahsilat detaylarının girilebilmesi sağlandı.

FATURA KALEM LİSTESİNE SAHA İLAVESİ

Fatura modülü içerisindeki Müstahsil Makbuzu Raporları menüsünün altına Müstahsil Satısları Listesi raporu eklendi. Bu raporda Adres 1-3, Telefon ve TC.Kimlik No bilgilerinin döküme çıkması sağlandı. Aynı sahaların Müstahsil

Alımları Listesi raporunda da döküme çıkması sağlandı.

İSLETME – KASA /

ETA:SQL & ETA:V.8-SQL

FİS CAMBAZLARININ XML OLARAK DISARI AKTARILMASI VE İÇERİ

ALINMASI

Fis cambazlarının xml dosyası olarak dısarı aktarılabilmesi ve xml dosyasından içeri alınabilmesi sağlandı.

SİSTEM YÖNETİMİ / ETA:SQL & ETA:V.8-SQL

V-7’DEN TRANSFERDE MİKTARSIZ VE TUTARSIZ HAREKETLERİN AKTARILMASI

ETASQLSYS’de transfer islemlerinde V7’den transfer ederken stok hareketlerinde miktarsız ve tutarsız hareketlerinde aktarılabilmesi sağlandı.

TRANSFER /ETA:SQL & ETA:V.8-SQL

SABLON SİRKET OLUSTURULMASI İSLEMİ

Sistem Yönetimi programında sirket olustururken sablon dosyası kullanılacak ise kaynak verilerin sablon dosyasından veya mevcut bir sirket veritabanından seçilerek olusturulması sağlandı.

Sablon kaynağı olarak sablon dosyası seçilirse fis saha tanımları ve boyları, rapor saha tanımları ve boyları, dizayn dosya tanımlarının istenilen sablon dosyasına göre sirket olusturulur. Sablon kaynağı olarak mevcut sirket veritabanı seçilirse seçilen sirkete ve kullanıcısına ait entagrasyon tanımları, parametreleri, baslık tanımları, vb. bilgiler yeni sirkete tasınır.

Mevcut sirket ve kullanıcılara ait dizayn dosya adları, saha boy tanımları ve rapor tanımları bilgilerinin sablon tanım dosyasına aktarılması ve sablon tanım dosyasına göre olusturulması sağlandı. Böylelikle olusturulan sablon tanım dosyasındaki bilgilerin istenilen sirket ve kullanıcılara ait tanımlara tasınması sağlandı.

Not: Mevcut kullanıcıların programlarını güncellemesi durumunda MASTER veritabanı için veritabanı güncelleme islemi(AlterTable) yapılmalı ve Sistem Yönetimi programında Servis/Dosyadan Toplu Değer Okuma/Dizayn Dosya Adları ekranından “Sirket Bazlı Dizayn Dosya Adları Kullan” ve “Kullanıcı Bazlı Dizayn Dosya Adları Kullan” seçeneklerinin isaretleri kaldırılarak islem çalıstırılmalıdır.

BARKOD VE PLU NO İDX DATASININ OLUSTURULMASI

POS bağlantısında stok kartları transfer edilirken ilave olarak “pluno.idx” ve “barkod.idx” dosyalarının da olusturulması sağlandı.


ETA V8 SQL 8.18 VE ETA SQL 1.18 Versiyonu Çıktı (10 Aralık)

$
0
0

ETA:V.8-SQL 8.18 ve ETA:SQL 1.18 İLE SAHİP OLDUĞUNUZ ÖZELLİKLERDEN BAZILARI

Aşağıdaki yenilikler 10 Aralık 2009 tarihi itibari ile ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL versiyonlarımıza ilave edilmiş olan 38 adet maddeyi kapsamaktadır.

Sahip olduğunuz programların versiyonunu ETA:V.8-SQL 8.18 ve ETA:SQL 1.18’e yükselterek bu dokümandaki yeniliklere ve çok daha fazla özelliğe sahip olacaksınız.

BANKA

BANKA KREDİ KART VİRMAN İŞLEMLERİNDE İPTAL İŞLEMİ

Banka virman fişleri üzerinde Kredi Kartları (POS) Hesabından Virman İşlemi yapılırken ilgili POS hesabına ait alacak hareketi toplamlarının borç toplamlarından düşülerek hesaplama yapılması sağlandı. Ayrıca ekrana yeni eklenen İptal Hareketleri İşleme Katma parametresi sayesinde POS hesabına ait Ödendi sahası “3-İptal” olan hareketlerin hesaplamalara dahil edilip edilmemesi sağlandı.

BANKA FİŞ KALEMLERİNDE VİRMAN HESAP BİLGİLERİ

Banka fiş kalemlerine havale/eft yapan/yapılan hesaba ait virman bilgisi kolonları (39-48) eklendi.

BANKA FİŞ KALEMLERİNDE İŞLEM TARİHİ

Banka fiş kalemlerine işlem tarihi kolonu eklenerek toplu fiş girişi imkanı sağlandı.

MAKBUZ DÖKÜMLERİNİN GRAFİK DİZAYNLI OLARAK BASTIRILABİLMESİ

Cari, Kasa ve Banka modüllerine ait fiş ve makbuz dizayn dosyalarının grafikli olarak dökülebilmesi için “_grf” ibaresi eklenmiş yeni dosya adları ile dizaynlar oluşturuldu.

BORDRO

ÇOKLU PUANTAJ HESAPLAMADA PUANTAJ DETAYI SAYFASI

Çoklu puantaja Puantaj Detayı sayfası eklendi. Puantaj Detayları taşınsın mı seçeneği işaretlenirse puantaj detaylarının verilen aralıktaki personele kaydedilmesi sağlandı.

YENİ İŞTEN AYRILIŞ BİLDİRİMİ EDT DÖKÜM DİZAYNI

Yeni işten ayrılış (SGK) dizaynında bulunan ve daha önce programda tanımlı olmayan veya dizaynda farklı şekilde tanımlanan sahaların düzenlemesi yapıldı. Dizayn ekranına ve dizayna son iki aya ait işe giriş tarihleri ve dizaynda dökülmesi gereken diğer sahalar eklendi.

Yeni eklenen sahalar 556 işe giriş tarihi son ay, 557 işe giriş tarihi önceki ay, 558 506-G.20.M, 559 ücret yüzde usulü.Yeni eklenen dizayn adı bor_sgkisaybil2.edt

PUANTAJ DETAYI EKRANINDA 31 GÜN ÇEKEN AYLARLA İLGİLİ DÜZENLEME

Günlük asgari ücret uygulaması varsa puantaj mesai tanımlarına taşımada gün hesaplaması 31 gün olan aylarda mesai tanımlarına tam çalışılan gün kadar yazılması sağlandı.

PUANTAJ DETAYINDA ÇALIŞILMAYAN GÜN SEÇENEĞİ

Bordro puantaj detayı tip seçeneklerine 17- Çalışmıyor seçeneği eklendi. Bordro puantaj cetveli dökümünde 17-Çalışmıyor işaretli ise günün boş bırakılması, 4-Ücretsiz izin işaretli ise izinli (“İz”) dökülmesi sağlandı.

BORDRO ÖZEL TANIMLI RAPOR VE ÖZEL TANIMLI İCMALDE YENİ SAHALAR

Bordro modülündeki ihbar tazminatı ve bankalarla ilgili sahalar özel tanımlı icmal ve özel tanımlı rapor seçeneklerine eklendi.

Yeni eklenen özel tanımlı rapor sahaları:

[452] İ.T.Eklenti adı 1

[453] İ.T. Eklenti 1 yıllık tutarı

[454] İ.T.Eklenti adı 2

[455] İ.T. Eklenti 2 yıllık tutarı

[456] İ.T.Eklenti adı 3

[457] İ.T. Eklenti 3 yıllık tutarı

[458] İ.T.Eklenti adı 4

[459] İ.T. Eklenti 4 yıllık tutarı

[460] İ.T.Eklenti adı 5

[461] İ.T. Eklenti 5 yıllık tutarı

[462] Banka Kodu

[463] Şube Kodu

[464] Hesap No

[465] IBAN No

Yeni eklenen kullanıcı tanımlı icmal sahaları:

466 İ.T. Eklenti Adı 1 467 İ.T. Eklenti Yıllık Tutar 1

468 İ.T. Eklenti Adı 2 469 İ.T. Eklenti Yıllık Tutar 2

470 İ.T. Eklenti Adı 3 471 İ.T. Eklenti Yıllık Tutar 3

472 İ.T. Eklenti Adı 4 473 İ.T. Eklenti Yıllık Tutar 4

474 İ.T. Eklenti Adı 5 475 İ.T. Eklenti Yıllık Tutar 5

476 Banka Kodu 477 Şube Kodu

478 Hesap No 479 IBAN No

BORDRO AYLIK BİLDİRGE VE E-BİLDİRGE 5921 SAYILI KANUNDA DEĞİŞİKLİK

E-Bildirge ve Aylık bildirgede 5921 sayılı kanuna tabi personelde kanun numarası ay içinde değişiği zaman diğer kanun noya göre döküm alınması sağlandı.

BORDRO PERSONEL KARTINDA BANKA BİLGİLERİ İLE İLGİLİ SAHALAR

Bordro Personel kartına Banka Kodu, Şube Kodu, Hesap No ve IBAN sahaları eklendi.

PERSONEL BAZINDA BORDRO MUHASEBE ENTEGRASYONU

Personel sicil kartına Personel net ödenen muhasebe kodu eklendi. Bordro parametrelerine “Detaylı Muhasebe Kaydı(Personel Net ödenen Kodunu karttan al) seçeneği eklendi. Bu parametre işaretlenirse her bir personelin Net ödenen muhasebe kodu karttan alınacak ve her bir personelin net ücreti ayrı ayrı muhasebe fişine kaydedilecek. Bordro parametrelerine “Personel Nakit ödeme Karşı kapama fişi oluşturulacak mı” seçeneği eklendi. Bu parametre işaretlenirse entegrasyon sırasında net ödenen tutarlar yeni bir fişte kapatılabilecek. Parametreye eklenen “Karşı nakit kapama muhasebe kodu” ile kapanan ödeme toplamın hangi hesaba gideceği belirtilecek.

BORDRO PUANTAJ DETAYINDA EK “OTOMATİK DOLDUR” TUŞU

Puantaj detayına otomatik doldur tuşu eklendi. Bu tuşa basılırsa otomatik olarak haftasonlarını da dikkate alarak mesai tip ve saatleri puantaj detayı gridine eklendi.

CARİ

MAKBUZ DÖKÜMLERİNİN GRAFİK DİZAYNLI OLARAK BASTIRILABİLMESİ

Cari, Kasa ve Banka modüllerine ait fiş ve makbuz dizayn dosyalarının grafikli olarak dökülebilmesi için “_grf” ibaresi eklenmiş yeni dosya adları ile dizaynlar oluşturuldu.

FATURA

GENEL İNDİRİM VE MASRAFTA ORAN HESAPLANMASI

Fatura, İrsaliye ve Sipariş modüllerinde genel indirim ve masraf gridlerinin tutar sahasında değer girildikten sonra oran sahasında * tuşuna basılarak oranın hesaplanması sağlandı.

GENEL

DÖVİZ KURLARININ BULUNMASI

Belirtilen tarihte döviz kuru bulunamadı ise 7 gün öncesine kadar geriye gidilerek kur değerinin bulunması sağlandı. İnternet üzerinden kur güncelleme işleminde de aynı yöntemin çalışması sağlandı.

İRSALİYE

GENEL İNDİRİM VE MASRAFTA ORAN HESAPLANMASI

Fatura, İrsaliye ve Sipariş modüllerinde genel indirim ve masraf gridlerinin tutar sahasında değer girildikten sonra oran sahasında * tuşuna basılarak oranın hesaplanması sağlandı.

KASA

MAKBUZ DÖKÜMLERİNİN GRAFİK DİZAYNLI OLARAK BASTIRILABİLMESİ

Cari, Kasa ve Banka modüllerine ait fiş ve makbuz dizayn dosyalarının grafikli olarak dökülebilmesi için “_grf” ibaresi eklenmiş yeni dosya adları ile dizaynlar oluşturuldu.

MUHASEBE

FİŞ GİRİŞİ SIRASINDA KALEM AÇIKLAMALARININ BİR LİSTEDEN SEÇİLEBİLMESİ

Genel Açıklamalar için Sistem modülü servis kısmına ve şirkete özel açıklamalar için her şirkette muhasebe modülü servis kısmına açıklamaların girileceği birer form eklendi. Bu formlardaki Açıklama sahalarına kullanıcı en çok kullandığı açlıklamaları kaydeder, fiş girişi sırasında açıklama kolonunda çıkan butona basarak bu açıklamaları listeler, gerekirse ekranda bulunan sahaya istediği ibareyi yazarak açıklama listesini daraltır, sonra seçim yaparak bu ekranda bulunan açıklamayı ekrana taşır. Listede olmayan yeni bir açıklamayı da ekrandan bulunan Ekle butonuna basarak listeye ekleyebilir.

BANKADAN GELEN EKSTRE HAREKETLERİNİN TOPLU OLARAK BANKA FİŞİNE AKTARIMI

Bankalar tarafından oluşturulmuş hesap hareketlerine ait Excel dosyalarının muhasebe fişlerine aktarılabilmesi için Veri Aktarma modülüne Servis/Banka Dosyasından Fişe Transfer Tanımı ekranı eklendi. Bu bölümden yapılan çeşitli bankalara ait *.fbt uzantılı tanım dizayn dosyalarına göre muhasebe fişi üzerinde Banka Dosyasından Fişe Transfer işlemi sağlandı.

FİŞ GİRİŞİ SIRASINDA AÇIKLAMA SAHASINDA VERİ OLMAMASI DURUMUNDA KULLANICININ UYARILMASI

Muhasebe modülü servis/parametreler kısmında bulunan Fiş parametreleri grubuna “Boş Açıklama Kontrolü” parametresi eklendi, bu parametre yardımıyla fiş girişi sırasında boş açıklamaya izin verilmez veya kullanıcı uyarılarak izin verilir.

ESKİ FİŞE GİRERKEN FİŞ KALEM BİLGİLERİNE GÖRE ARAMA

Muhasebe modülünde eski fişe girerken ekrana gelen arama kıstaslarına “EVRAK NO”, “EVRAK TARİHİ”, “TUTAR” ve “ÖZEL KOD” sahaları eklendi. Böylece arama kıstaslarına hareket veriler de eklenmiş oldu.

FİŞ GİRİŞİ SIRASINDA HESAP KODUNUN HIZLI SEÇİLEBİLMESİ

Fiş girişi sırasında Hesap Kodu sahasındayken ve bu saha boşsa herhangi bir rakam veya karakter tuşuna basıldığında ekrana yeni bir form açılır. Bu form iki hesap kodu ve hesap ünvanı şeklinde iki ayrı kısımdan oluşmaktadır. Kullanıcı eğer herhangi bir rakam (0-9 arası) tuşuna bastıysa formun sol tarafı (hesap kodu) çalışmaya başlar, kullanıcı rakam yazmaya devam ederek listeyi daraltarak hesap kodu seçer. Hesap Planında olmayan bir hesap kodu yazılıp Enter tuşuna basıldığında yeni hesap açma formu ekrana gelir. Kullanıcı eğer rakam dışı bir karakter basarak forma girerse formun sağ tarafı (hesap ünvanı) çalışmaya başlar, kullanıcı tuşlara basmaya devam ederek listeyi daraltır, sonra istediği hesabı seçer.

FİŞ GİRİŞİ SIRASINDA AÇIKLAMA KOPYALAMA

Muhasebe modülünde fiş girişi sırasında fişte açıklama kolonuna girilmiş olan verilerden herhangi bir tanesini seçebilmek amacıyla programda değişiklik yapıldı. Açıklama kolonunda **abc şeklinde herhangi bir ibare yazılırsa (abc: boş olabilir veya herhangi bir boyda karakter dizisi) program içinde abc geçen açıklama verierini ekranda listeler, kullanıcı listeden seçim yapabilir veya listede olmayan yeni bir ibareyi veri giriş kutusuna yazarak enter tuşuna basabilir. Bu durumda bu veri açıklama sahasına kopyalanır. Açıklama kolonunda abc girilmeden sadece ** şeklinde ibare yazılırsa fişte girilmiş olan tüm açıklamalar listelenir. *nnn şeklinde sadece tek yılıdızdan sonra nnn şeklinde nümerik bir bilgi girilirse(nnn:1 ile fişteki satır sayısı arasında bir sayı) program belirtilen satırda yazılı olan açıklamayı doğrudan ekrana taşır.

FİŞ KALEMLERİNDE EVRAK TARİHİ KOLONU

Muhasebe fiş girişi sırasında fiş kalem satırlarına Evrak Tarihi kolonu eklendi. Bu sahaya alınan/verilen evrağın orijinal düzenlenme tarihi yazılır. Örneğin 18/10/2009 tarihli bir fatura 22/10/2009 tarihinde kaydedilen bir fişe işleniyorsa evrak tarihi sahasına 18/10/2009 yazılır. Servis modülü Muhasebe Genel Parametreler kısmına eklenen “Geçersiz Evrak Tarihi” parametresi ve Muhasebe modülü Muhasebe Fiş Tip Tanımlamaları ekranında her fiş tipi için ayrı ayrı tanımlanan “Geçmiş İşlem Gün” parametreleri kullanılarak evrak tarihi sahasındaki bilginin fiş tarihinden en fazla kaç gün öncesine girilebileceği belirlenir. Muhtelif raporlarda bu bilgiyi kullanacak şekilde programda değişiklikler yapıldı.

MUHASEBE FİŞ GİRİŞİNDE YAZDIRMA TUŞLARI

Muhasebe fiş girişi sırasında F5 tuşuna basıldığında gelen muavin döküm formu altında bulunan tuşlara Yazdirma ile ilgili bir grup tuş eklendi. Bu tuş yardımıyla ekranda bulunan muavin döküm yazıcıdan yazdırılabilmekte veya Excel tablosu şeklinde dosyaya atılabilmektedir. Yazdırma işlemi öncesinde Saha Boyları seçeneği ile döküme çıkacak sahalar belirlenebilir. Bu sahalar ayrıca muavin döküm sırasında da kullanılabilir. Böylelikle ekrana hangi sahaların çıkacağı ve bunların sıralaması belirlenebilir. Ayrıca bu formun pozisyon ve konumunun kullanıcının bıraktığı şekilde çıkması sağlandı.

MUHASEBE MODÜLÜNE ENTEGRE KAYIT YAPILIRKEN HAREKET TARİHİ AKTARIMI

Diğer modüllerden Muhasebe modülüne entegre bağlantı yapılırken muhasebe fiş kalemlerine yeni eklenen evrak tarihinin de taşınması sağlandı.

FİŞ BİRLEŞTİRMEDE AYNI EVRAK TARİHİ OLAN SATIRLARIN BİRLEŞTİRİLMESİ

Muhasebe fiş birleştirmeye Farklı evrak tarihlerini birleştir seçeneği eklendi. Eğer hesapları birleştir seçeneği işaretli ise bu seçenek işaretlendiği zaman farklı evrak tarihleri dikkate alınmadan hesaplar birleştiriliyor ve birleşen satıra evrak tarihi olarak fişin tarihi yazılıyor, seçenek işaretli değilse farklı evrak tarihleri olan satırlar, hesaplar aynı olsa bile birleştirilmiyor fakat aynı evrak tarihleri olan satırlar hesaplar da aynı ise birleştiriliyor. Ayrıca fiş birleştirme sırasında birleşen fiş kalemlerinde evrak tarihi yoksa fişin tarihinin evrak tarihine yazılması sağlandı.

MUHASEBE IV

CARİ KARTINDA BA/BS GRUP KODU

Muhasebe-IV servis/parametreler kısmında ilk sayfaya “Cari Özel Kart No’ya göre Gruplama/ Gruplama Yap” parametresi eklendi. Bu parametre işaretlenirse program en fazla 10 karta kadar olmak kaydıyla birden fazla cari kartı Cari Kart Özel Kart No sahasında bulunan parametreye göre gruplar ve değerleri toplayarak işlem yapar. Tüm kısıtlamalar toplam değerler üzerinden hesaplanır.

AYLIK LİMİTİN ÜZERİNDEKİ CARİ KART BİLGİLERİNİN KULLANILMASI

Muhasebe-IV modülü Servis/Sabit Tanımlar/Parametreler kısmında bulunan Satış/İşlem Parametreleri ekranlarında girilen ve 8000 TL’lik aylık limitin üzerinde bile olsalar “Diğer Mal ve Hizmetler” başlığı altına toplanacak olan hesaplar/ek cari kartlar bilgilerinin girildiği sahalar, Faturalardan bilgi çekildiği zaman cari kartları için uygulanacak şekilde programda düzenleme yapıldı.

SİPARİŞ

GENEL İNDİRİM VE MASRAFTA ORAN HESAPLANMASI

Fatura, İrsaliye ve Sipariş modüllerinde genel indirim ve masraf gridlerinin tutar sahasında değer girildikten sonra oran sahasında * tuşuna basılarak oranın hesaplanması sağlandı.

SİPARİŞ STOK/DEPO DAĞILIMLI KARŞILAMA LİSTESİ RAPORU

Rapor kriterlerine “Sipariş Gerekenler” ve “Sipariş Gerekmeyenler” flagları eklendi.

SİPARİŞ KARŞILAMA LİSTESİ/STOK KARŞILAMA LİSTESİ RAPORU

Rapor kriterlerine “Depo Kodu” sahası eklenerek raporun depo bazlı alınabilmesi sağlandı. Eğer Depo Kodu sahasında depo kodu belirtilmiş ise rapor depo bazlı çalışıyor ve rapor başlığının yanında Depo Kodu görüntüleniyor.

SİSTEM YÖNETİMİ

XML DOSYALARININ TOPLU AKTARIMI

EtaSqlSys modülünde servis kısmına “Dosyadan Tabloya Toplu Değer Aktarma” başlığı altında Muhasebe-İşletme-Kasa modüllerinde XML dosyalarından Cambaz Tablolarına, Bordro Modülünde ise XML dosyalarından Kullanıcı Tanımlı Raporlar Tablolarına toplu halde değer aktarılması sağlandı.

YILLIK ÇALIŞMA VE TATİL GÜNLERİNİN TABLOSU

Sistem modülüne Ortak Tanımlar\Yıllık çalışma ve tatil günleri tanımları ekranı eklendi. Her yıl için haftanın çalışma günleri, resmi tatil günleri, bayram günleri ve diğer tatil günlerinin tanımlanması sağlandı. Vadeli hareketlerde vade tarihinin takvim günü yerine iş günü üzerinden hesaplanması gerektiğinde bu tablodaki bilgilerin kullanılması sağlandı.

STOK II

ÇIKIŞ İŞLEMLERİNDE RENK/BEDEN SEÇİMİ PARAMETRESİ

Stok-II Genel Parametreleri ekranına Çıkış İşlemlerinde Renk/Beden Seçimi parametresi ilave edildi. Stok, Fatura, İrsaliye ve Sipariş çıkış/satış işlemlerinde renk/beden seçimi yapılırken; parametre “1-Sadece Karta Ait Renk/Beden Kodları” olarak seçilmişse sadece ilgili stok kartına ait renk/beden kodları listelenir, parametre “2-Tüm Renk/Beden Kodları” olarak seçilmişse sistemde kayıtlı tüm renk/beden kodları listelenir.

ŞİRKET BİLGİLERİ

BANKA HESAP KARTINDA KART TİPİNE BAĞLI TANIM İMKANI

Banka hesap kartı ekranına POS Komisyon Bilgileri eklenerek banka ile işyeri arasındaki sözleşmeye göre belirtilen komisyon ve bloke günlerinin banka kart tipine(Kendi/Diğer/Yurt Dışı/Atm/Puan) bağlı olarak detaylı bir şekilde tanımlanması sağlandı. Tahsilat Detayları Girişinde ödeme işlemi kart ile yapılıyorsa belirtilen kart tipine bağlı banka POS hesabının komisyon bilgilerine göre gerekl hesaplamaların yapılması sağlandı.

Not: Daha önce Sistem modülü içerisinde yer alan ve Tahsilat Detay Girişi ekranında kullanılan ödeme tiplerinin tanımlandığı Ödeme Tip Tanımları ekranı Şirket Bilgileri modülü içerisine alınarak ödeme tiplerinin şirket bazında tanımlanabilmesi sağlanmıştır. Kullanılmakta olan ödeme tiplerinin bir defaya mahsus olmak üzere ve şirket bazında bu ekrandan tanımlanması gerekmektedir. Ödeme tipleri, mevcut özel kod kullanım mantığına ilave olarak artık işyeri kodu bazında da kullanılabilecektir.

Daha önce bankalara ait ödeme tiplerinin tek çekimli işlemlerinde kullanılan Bloke Gün ve Komisyon Oranı sahaları banka hesap kartı ekranına yeni eklenen POS Komisyon Bilgileri sayfasında tanımlanacak olup bu ekrandan kullanımı kaldırılmıştır.

TRANSFER

İNTER POS KASALARINA TRANSFERDE KASA SAYISI KADAR MESAJ DOSYASI OLUŞTURULMASI

Transfer modülü içerisindeki Transfer/POS Bağlantısı/Stok Kart Transferi ekranına; Kasa Sayısı, Mesaj Dosyasının Oluşturulacağı Dizin ve Mesaj Dosya Adı sahaları ilave edildi. Transfer işlemi yapılırken belirtilen kasa sayısı kadar mesaj dosyasının ilgili dizinde oluşturulması sağlandı. Oluşturulan mesaj dosyasının içeriği Transfer Genel Parametreleri ekranına eklenen Mesaj Dosya İçeriği sahası sayesinde değiştirilebilir.

Eta V8 ve V7 Ticari Paketlerde 12 Taksit İmkanı

$
0
0

Eta Güncel Kampanyalar için Tıklayın

 

Yeni Müşterilerimize Eta V8 Paket 3, Paket 4, Paket 8, Paket 9 kampanyaları

Dilediğiniz modüle 50 TL ye sahip olun.

Eğitimsiz Paketlerde Özel Kampanya

info@elkon.com.tr

Pardus Teknolojilerindeki Yenilikler

$
0
0

Pardus 2009
Pardus 2009, Pardus’un temel teknolojileri olan PiSi ve COMAR’da birçok yeni özelliği desteklerken, daha sorunsuz bir kurulum için YALI’nın güncellenmiş sürümünü kullanıyor. Pardus açılış sisteminde yapılan iyileştirmelerle Pardus kullanan sistemlerin açılışı hızlanırken, uzak dosya sistemleri altyapısı için de bir çok iyileştirme Pardus 2009 ile birlikte gelen yenilikler arasında göze çarpıyor.

Bütün Pardus yönetim araçları yeni KDE4 teknolojileri ile uyumlu çalışacak şekilde gözden geçirildi. Hızlıca bağlanılan ağı değiştirebilen Ağ Plasma Programcığı, sistem servislerini yönetme ve durumlarını masaüstünden takip etmeye yarayan Servis Plasma Programcığı öntanımlı olarak kurulu geliyor.

Yepyeni Pardus aracı Sistem Yöneticisi ile artık sistem genelinde klaye haritası, sistem dili, zaman dilimi gibi temel ayarları çok daha rahat yapılabiliyor.

Geliştirilen önbellek sistemi ile Paket Yöneticisi ve PiSi artık çok daha hızlı çalışıyor. PiSi’nin paketleme sisteminde yapılan iyileştirmelerle artık paketler ortalama %20 daha küçük. Öntanımlı olarak delta paket desteğinin açık olduğu Pardus 2009′da paket kurma ve güncelleme işlemleri daha az ağ bağlantısı kullanıyor ve çok daha hızlı yapılıyor. Paket bileşenlerindeki değişiklikler ile artık Paket Yöneticisi’nde istenilen araçları bulmak çok daha kolay.

Yalı ve PiSi’de yapılan iyileştirmeler ile kurulum hızı 2 kat artan Pardus 2009, ortalama bir bilgisayara 15 dakikada kurulabiliyor. Ayrıca kurulu sisteminizde son yapılan güncellemeleri geri almak, silinen önyükleyiciyi tekrar yüklemek vb. kurtarma ve sorun giderme işlemleri de yeni Yalı ile yapılabiliyor.

Görsel Değişiklikler

Pardus 2009 görsel olarak pek çok yenilikle geliyor. Yeni sürümle beraber kullanıcılarımız yaklaşık 1000 ikondan oluşan Milky ikon seti ile tanışıyor. Ayrıca çeşitli doğa fotoğrafları, 3B imajlardan oluşan arkaplan resimleri, açılış ekranları vb. pek çok yeni görsel Pardus 2009 ile geliyor.

KDE 4 Masaüstü Ortamı

Uzun zamandır bir çok Pardus kullanıcısının tercih ettiği, KDE ailesinin yeni ürünü KDE4 artık öntanımlı masaüstü ortamı olarak geliyor. Pardus için yapılan geliştirme ve iyileştirmeleri içeren en son kararlı KDE sürümü, Pardus 2009 ile öntanımlı olarak geliyor. Ayrıca tüm KDE yazılımları da yeni KDE ile uyumlu en güncel sürümleri ile Pardus depolarında yer alıyor.

Yeni sürüm KDE ile Pardus kullanıcılarına yepyeni bir masaüstü tecrübesi sunuyor. Her bileşenin maaüstünde herhangi bir yere konumlanabildiği ve özelleştirilebildiği Plasmoid teknolojisi, masaüstü ile tam uyumlu Strigi masaüstü arama teknolojisi, masaüstü ortamı ile bütünleşik masaüstü efektleri, uzaktan erişim vb. pek çok özellik içeren yeni nesil dosya yöneticisi Dolphin, kullanıcılarımızı bekleyen yeniliklerden sadece birkaçı.

Güncellenen Bileşenler

Pardus 2009 sürümü, Pardus teknolojilerindeki yeniliklerin yanında bir çok güncellemeyi de içeriyor :

  • KDE 4.2.4
  • Linux Çekirdeği sürüm 2.6.30.1
  • Openoffice Ofis Araç Seti 3.1
  • Firefox Internet Tarayıcı 3.5.1
  • Gimp 2.6.6
  • Xorg 1.6.2
  • Python 2.6.2
  • Texlive 2008
  • GCC 4.3.3
  • GLIBC 2.9

Dosya sistemleri

Yeni nesil Ext dosya sistemi Ext4, Pardus 2009 ile birlikte öntanımlı dosya sistemi olarak geliyor. Ext3 ile kıyaslandığında hem dosya sistemi yetenekleri açısından hem de dosya sistemi kapasitesi açısından çok daha üstün olan Ext4, Ext3′e kıyasla çok daha hızlı çalışıyor. Örneğin, Ext4 bölüm başına 1 exabyte ve dosya başına 16 terabyte destekliyor.

Ayrıca Yalı kurulum ekranında kullanmak isteyen kullanıcılar için XFS, ReiserFS ve deneysel Btrfs gibi dosya sistemleri de ana sistem bölümü olarak seçilebiliyor.

Pardus 2009 ile ilgili en son yenilikler ve güncellemeler için Pardus Internet sitesini inceleyebilirsiniz.

Kurulum gereksinimleri

Pardus 2009′u ortalama bir donanımda çalıştırabilirsiniz. Yüksek performans için en az 512 MB RAM (bellek) ve 1400 MHz işlemci öneriyoruz. Pardus 2009 için asgari ve tavsiye edilen donanım gereksinimleri aşağıdadır:

  • 256 MB bellek (1GB ve üzeri tavsiye edilir)
  • 1000 MHz Intel ya da AMD işlemci (1.4 GHz ve üstü tavsiye edilir)
  • En az 4 GB boş disk alanı (10 GB tavsiye edilir)

Thunderbird ücretsiz e posta programı

$
0
0

İndirmek için http://tr.www.mozillamessaging.com/tr/ adresini kullanabilirsiniz.

Özgür Yazılım

Thunderbird’ün temelinde dünyanın her tarafından binlerce tutkulu, tecrübeli geliştirici ve güvenlik eksperleri tarafından yürütülen özgür yazılım geliştirme süreci yatıyor. Bizim açıklığımız ve aktif eksper topluluğumuz ürünlerimizin güvenliğinde ve hızlı güncellenmesininde yardımcı oluyor, ayrıca en kaliteli üçüncü taraf güvenlik tarama ve değerlendirme araçlarını destekleyerek avantajlarından yararlanılıyor.

Sekmeler

Firefox’un sekmeli taramayı beğeniyorsanız sekmeli e-postayı da seveceksiniz. Sekmeli e-posta iletilerinizi ayrı sekmelerde açmanızı sağlıyor ve bu sayede aralarında daha hızlı geçiş yapabiliyorsunuz. Muhtemelen bir iletiye yanıt yazıyorsunuz ve daha önceki iletileri göz önünde bulundurmanız lazım. Daha kolay erişim için birçok iletiyi sekmelerde açık tutabilirsiniz.

İletiyi çift tıklama veya Enter tuşuna basma, o iletiyi yeni sekmede açacaktır. İletinin veya dizinin üstünde sağ tıklama ise sekmeyi arka planda açacaktır.

Thunderbird’ü kapattığınızda açık olan sekmeler kaydediliyor ve bir sonraki açılışta geri getiriliyor. Sekmeler arasında geçiş yapmak için Sekme çubuğunda ayrıca Sekme menüsü mevcut

Arama

Thunderbird 3 yeni arama arayüzü aradığınız e-postaları kesinleştirmek için süzgeçleme ve zaman çizelgesi gibi araçları içermektedir. Ayrıca, Thunderbird 3 aramayı hızlandırmak için bütün iletileri endekslemektedir. Arama sonuçları yeni sekmede açılıyor ve bu sayede arama ile diğer iletiler arasında daha kolay geçiş yapmanız sağlanıyor.

screenshot-tabs-search

İleti Arşivi

Eğer bir iletiye ileride ihtiyaç duyacağınızı hissediyor fakat o iletiyi Gelen kutusunda bulundurmak istemiyorsanız, onu arşivleyin! Arşivleme, Gelen kutunuzun yönetiminde yardımcı oluyor ve iletileri yeni arşiv dizin sistemine aktarmaktadır.

Arşivle düğmesini veya ‘A’ tuşuna bastığınızda ileti arşivlenecektir

E-Posta Tecrübenizi Özelleştirin

Thunderbird, kişiliğinize uymak için, ihtiyaç duyduğunuz özellikleri kapsamak için ve çalışma tarzınıza uymak için esnekliğe sahiptir. Thunderbird’ün dış görünümünü değiştirebilir, istediğiniz kadar yeni özellik ekleyebilirsiniz.

Thunderbird Dış Görünümü

Personas sayesinde Thunderbird’ün dış görünümünü anında değiştirebilirsiniz. Güncel filmlerden, ünlü manzaralardan veya Japon dövmelerinden alınmış yüzlerce dış görünüm mevcut. Ayrıca Thunderbird’ün simgelerini değiştiren temalar da seçebilirsiniz.

Akıllı Dizinler

Akıllı dizinler sayesinde birçok e-posta hesabınızın Gelen, Giden veya Arşivler gibi dizinlerini bir araya getirerek kolaylaştırabilirsiniz. Her hesap için ayrı Gelen kutusu ziyaret etmek yerine gelen iletileri bir dizinde görebilirsiniz.

Eklenti Yöneticisi

Eklentileri doğrudan Thunderbird içinden bulup kurun. Artık eklenti web sitesini taramaya gerek yok, onun yerine Eklenti yöneticisini çalıştırmanız yeterli. Herhangi eklentinin size uyup uymadığından emin değil misiniz? Eklentilerin derecelendirmeleri, tavsiyeleri, açıklamaları ve resimleri seçiminize yardımcı olacaktır.

screenshot-addonsmanager

E-postanızı Güvenceye Alın ve Koruyun

Thunderbird’ün güvenlik ve kişisel gizlilik önlemleri sayesinde iletişim ve kimliğiniz güvenli kalıyor.

Gereksiz E-Postadan Kurtulun

Thunderbird’ün popüler “gereksiz posta” araçları sizi istenmeyen postadan korumak için güncellendi. Size gelen her ileti Thunderbird’ün önde gelen istenmeyen posta süzgeçlerinden geçiyor. İletileri “gereksiz” olarak işaretlediğiniz zaman, Thunderbird bu sayede “eğitim” alıyor ve kendi süzgeçlerini geliştiriyor. Bu sayede sizin için önemli olan iletilere daha fazla zaman ayırabileceksiniz. Thunderbird ayrıca posta sağlayıcınızın “gereksiz posta” süzgeçlerini kullanarak gelen kutunuzu istenmeyen iletilerden kurtarabilir.

Güçlü Gizlilik

Thunderbird 3 kişisel gizlilik ve uzak resim koruması sunmaktadır. Kişisel gizliliğinizi korumak için Thunderbird 3 e-posta iletilerinde olan uzak resimleri otomatik olarak engelliyor

Yemlemeye Karşı Koruma

Thunderbird, kişisel ve gizli bilgilere elde etmek isteyen sahtekârlık girişimlerini önlemek için şüpheli iletileri yemleme olarak gösteriyor. Korunmanın ikinci yöntemi olarak iletideki yazılan adres ile gerçekte farklı yere giden bağlantıları açmak istediğinizde Thunderbird sizi uyaracaktır.

Otomatik Güncelleme

Thunderbird’ün güncelleme sistemi kullandığınız sürümün son olup olmadığını denetliyor ve güvenlik güncellenmesi olduğunda sizi uyarıyor. Bu güvenlik güncellenmeleri küçük olup (genelde 200KB – 700KB) size sadece gerekli olanı sunuyor, güvenlik güncelenmesinin indirilmesini ve kurulumunu hızlı kılıyor. Otomatik güncellenme sistemi Windows, Mac OS X ve Linux için 40′tan fazla dilde sunuluyor

OpenOffice.Org 3.2 Duyuruldu

$
0
0

Open Office 3.2 indirmek için Tıklayın

Özgür ofis yazılımları paketi OpenOffice.Org, güncellemeler ve düzeltmelerle dolu 3.2 sürümünü duyurdu. Projenin resmi sayfasından duyurulan yenilikler, kullanıcılarını çok mutlu edecek gibi duruyor. Lafı hiç uzatmadan, yeniliklerden bahsetmeye başlayalım:

Hızlı Başlangıç Süreleri: OpenOffice 3.0’dan beri hem Writer hem de Calc, başlangıç sürelerini %46 oranında kısalttı. Geliştiricilerimizin yaptığı testlere dayanan bu sonuçlar, işletim sistemine ve donanım özelliklerine bağlı olarak değişiklikler gösterebilir. Aşağıdaki tabloda OpenOffice.org’un 3.2 sürümüyle nihayet eski 2.4 serisinin hızını yakaladığını hatta geçmeye başladığını görebilirsiniz! (Not: Küçük rakam= Daha hızlı)

ODF Desteği: OASIS tarafından uluslararası elektronik/dijital belgelerin depolanma biçimi olarak Açık Belge Biçimi (ODF) standardı kabul edilmişti. Bu standartla birlikte çalışabilirlik, akıllı bilgi değişimi ve aramalarının önemi artıyor. Örneğin, bugün herhangi bir bilgisayar sisteminde oluşturulan ofis belgelerinin, geleceğin teknolojisi de dâhil olmak üzere herhangi bir yerdeki diğer bilgisayar sistemleri tarafından da okunabilmesini garantiliyor. OpenOffice.org 3.2, OASIS ODFF/Açık Formül de dâhil olmak üzere ODF 1.2 ile uyumlu hale gelmek için büyük gelişme gösterdi. Zaten yazılım da artık kullanıcıları, genişletilmiş ODF 1.2 özelliklerinin kullanılmaya başlaması konusunda uyaracak. Belge bütünlüğünü kontrol sistemi artık bir ODF belgesinin, özellikle ODF 1.2 belgelerinin, ODF özelliklerinin uygun olup olmadığını kontrol edecek. Eğer belgelerde bir tutarsızlık bulunursa, belge bozuk belge olarak etiketlenecek ve OpenOffice.org belgeyi onarım teklifinde bulunacak.

Daha Fazla Belge Türüne Destek

  • OpenOffice.org 3.2, diğer ofis belge türlerine olan desteğini de geliştirdi. Desteklenen belge tipleri: MS Word 2007 (*.docx,*.docm); MS Word 2007 temaları (*.dotx,*.dotm); MS Excel 2007 belgeleri (*.xlsx, *.xlsm); MS Excel 2007 ikili belgeleri (*.xlsb); MS Excel 2007 temaları (*.xltx, *.xltm); MS Powerpoint 2007 sunumları (*.pptx, *.pptm); MS Powerpoint 2007 temaları (*.potx, *.potm), OLE nesneleri, form kontrolleri ve tablo özetleri ve MS Excel 2007 belgeleri (*.xlsx, *.xlsb) okunabiliyor. Parola korumalı Microsoft Word 97/2000/XP dosyalarının şifre desteğiyle kaydedilmesini sağlamakta (Microsoft Office standardı olan RC4 algoritmasını kullanarak). Doctype temelli AportisDoc ve PocketWord filtreleri artık destekleniyor. Böylece bu türdeki dosyalar, dosya türünü seçmeden görüntülenebiliyor.
  • Dipnot için OpenType Yazıtipi desteği: Dipnotlarda kullanmak için yüksek kaliteli ve özgür birçok OpenType yazıtipi mevcut. Pardus topluluk portalı Özgürlükİçin’den yükleyebileceğiniz bu çok sayıdaki ücretsiz ve özgür yazıtipi biçimlendirme, çıktı alma, PDF olarak kaydetme ve görüntüleme için desteklenmektedir.

Writer / Kelime İşlemci

  • Otomatik kelime tamamlama: Writer bir belge üzerinde çalışırken otomatik düzeltme listesinde yapılan her değişikliği daimi olarak hatırlayabilir. Belgeyi kapatırken çıkan yeni onay kutusu, eklenen kelimelerin listeden kaldırılmasına olanak sağlayarak bu işlevselliği daha da kullanışlı yapmakta.
  • MediaWiki desteği artık bir eklenti: Karışıklıkları önlemek için, MediaWiki filtresi artık OpenOffice.org ile beraber otomatik olarak yüklenen bir parçası olmaktan çıktı. Bunun yerine Wiki Publisher’in bir eklentisi olarak sunulacak, böylece filtre güncellemelerinin bir sonraki OpenOffice.org dağıtımını beklemeye gerek duymadan yapılmasına olanak tanınacak.

Calc /Hesap Tablosu

  • Hücre Kenarlıkları Artık Birden Çok Seçimi Destekliyor: Daha önce hücre kenarlıkları sadece tek bir hücre aralığına uygulanabilmekteydi. Şimdiyse kenarlıklar seçilen bütün hücrelere uygulanabiliyor. Seçim içinde yer alan dikdörtgen aralıklar listeden seçilebilmekte ve böylece iç/dış kenarlıklar listedeki seçim bütün aralıklara uygulanabilmekte.
  • Otomatik tamamlamada ek özellikler: Eğer otomatik tamamlama özelliğinin başladığı hücre bir numara ile başlıyor ve bir numara ile bitiyorsa, ve ilk hücreden sonra hiç boşluk yoksa, son hücreye kadar numaralar artarak devam ediyor. Bu özellikle IP adresleri gibi özel numaraların yazılmasında kolaylık sağlıyor (10.0.0.1 sayısını böylece 10.0.0.2 takip ediyor).
  • Geliştirilmiş Sıralama Özelliği: Eğer “Sırala” seçeneği kullanıcının istemediğini düşündüğü bir aralıkla karşılaşırsa, seçimin genişletilip genişletilmemesini soran bir pencere çıkıyor.
  • Hücre aralıkları “Artan” ya da “Azalan” yönde sıralandıkları zaman artık hücre biçimleri de hücrelerle birlikte sıralanıyor.
  • Daha Kullanışlı Birleştirilmiş Hücreler: Birleştirilmiş hücreler artık panodan diğer birleştirilmiş hücrelere yapıştırılabiliyor. Hata mesajı yerine, eski hücreler ayrılıyor.
  • Karmaşık Kopyala/Yapıştır: Calc’ın geliştirilen “Kopyala/Yapıştır” özelliği artık ardışık olmayan birden çok hücrenin kopyalanıp yapıştırılmasına olanak sağlıyor. Kopyalanan veri yatay veya dikey olarak gruplanıp düzenlenerek yapıştırılacak. Kopyalarken oluşturulacak kısıtlamalar da yapıştırırken istenilen şeklin oluşturulmasını sağlayacak.
  • Artırılmış İstatistik Fonksiyonları: NORMDIST’in 4. parametresi artık seçime bağlı. “0” ya da “Yanlış” ibaresi olasılık yoğunluk fonksiyonun hesaplamasını yapıyor. Bir değer belirtilmemiş, “Doğru” ya da herhangi başka bir değer girilmişse toplamsal dağılım fonksiyonunu hesaplıyor. Eğer belirtilmezse, dosyalarda geriye uyumluluk olması için “1″ yazılıyor.
  • Formüllerdeki Satırbaşı Karakter Koruması: Control+Enter tuş ikilisiyle oluşturulan çok satırlı metin hücreleri calc “spreadsheet” formüllerine kaydediliyor. Daha önce satırbaşı karakterleri boşluk karakteriyle değiştirilmekteydi. Satırbaşı karakteri “Arama” yapmak ya da “Vlookup” ya da “Eşleştir” fonksiyonlarının \n düzenli açıklaması ile kullanabilmenizi sağlamaktadır.
  • Dizilerde Numerik Dönüşüm: Formül açıklaması yapılırken, dönüşüm belirsizse veya herhangi bir değişim yapılamamaktan dolayı hata alıyorsa diziler numaralara dönüştürülüyor.
  • Geliştirilmiş Referans Geçişleri: Formüllerdeki bağlantılı ve ayrık referanslar arasında geçiş yapan Shift+F4 kısayol tuşu artık hücre seçimi içinde kullanılabilecek, aynı zamanda seçilen hücredeki formüle müdahale edilmesini sağlıyor.
  • CONVERT_ADD’e birçok yeni değişken: Hesap tablosundaki CONVERT_ADD fonksiyonuna (diğer uygulamalarda CONVERT olarak bilinmekte) OASIS ODFF/ OpenFormula’da belirtilen birçok dönüştürme değişkeni eklendi.
  • Yeni UNICODE ve UNICHAR Fonksiyonları: Hesap tablosuna OASIS ODFF/ OpenFormula özelliklerinde de belirtilen yeni UNICODE ve UNICHAR fonksiyonları eklendi.

Draw / Çizim

  • Yeni tip yorum: Draw, diğer programlarla işbirliğini desteklemek amacıyla genelde yapışkan notlar olarak bilinen yorumları artık destekliyor.
  • Draw’a sayfa sayma özelliği: Draw artık metin alanında “Sayfa Sayımı”nı destekliyor.

Impress / Sunum

  • Yeni tip yorum: Impress diğer programlarla işbirliğini desteklemek amacıyla genelde yapışkan notlar olarak bilinen yorumları destekliyor.
  • Impress’e sayfa sayma özelliği: Impress artık metin alanında “Sayfa Sayımı”nı destekliyor.

Math / Formül

  • Math Menülerinde Değişiklik: Math’taki “Görünüm/Seçim menüsü”, “Görünüm/Formüller” olarak değiştirildi.

Base / Veritabanı

  • Kişiselleştirilmiş “Veritabanı Oluşturma Sihirbazı”: OpenOffice.org 3.2 “Veritabanı oluştur” sihirbazında “Yeni veritabanı oluştur” seçeneğinin uygunluğunu kontrol eden yeni seçeneklerle geliyor.
  • Veritabanı belgeleri arasında daha kolay sorgu kopyalama: Base artık veritabanı belgeleri arasında sorgu kopyalarken, kopyalanan veri önceden olan bir tablo üzerine yazılmak istenmediği sürece size bir hedef isim sormayacak.
  • Veritabanı formları yakınlaştırılabilecek: Veritabanı formları artık diğer dokümanlar gibi yakınlaştırılabilecek. Genel olarak kullanılan Ctrl+Scrool Wheel fonksiyonu Görünüm/Yakınlaştır menüsünde yerini alacak ve durum çubuğundaki yakınlaştırma sürgüsü ile de yapılabilecek.
  • Base için daha akıllı aktarım: Kopyalama Panosu sihirbazı artık RTF ya da HTML formatlı bilgilerini veritabanına kopyalamak istediğinizde etkinleşen bir seçim kutusu içeriyor. “İlk satırı sütün adı olarak belirle” olarak etiketlenen seçim kutusu seçildiğinde ilk satır sütun adları olarak aktarılabildiği gibi, seçim yapılmamışken ilk satır normal bilgi satırı olarak aktarılıyor.

Chart / Tablo

  • Yeni Chart Tipleri: Çizerge oluşturmanıza yardımcı olan Grafik Sihirbazı artık “Bubble” ve yeni bir değişken olan “Radar” grafiklerini içeriyor.
  • Geliştirilen Chart Kullanımı: Chart’ın grafik arayüzü kullanılabilirliği artırmak amacıyla yeniden makyajlandı. “Nesne Özellikleri” etiketini daha özel olan “Format Göstergesi” olarak adlandırıldı. Menüler artık durumlara daha hâkim, ihtiyaç duyulan araçlar sadece bir fare tıklaması uzağınızda. Ayrıntılı bilgi için GullFOSS blog’a bakabilirsiniz.
  • Geliştirilmiş Veri Etiketleri: Veri etiketleri özellikleri geliştirildi. Artık veri etiketlerini döndürebilmek mümkün. Bu kullanışlı özellik sayesinde grafiklerdeki sütun etiketleri birbirine karışmayacak.
  • Chart Nesneleri için Asya Tipografi Sayfası: Başlık, Gösterge, Eksen ve Bilgi serileri için artık Asya Tipografi sekmesi mevcut. Değişik yazı tipleri için aralık eklemeyi aktif/pasif yapma özelliğine sahip.

Uluslararasılaştırma ve Yerelleştirme

  • Yeni Yerelleştirme Dilleri: OpenOffice.org 3.2; Etiyopya Oromo dili [om-ET], Uygurca [ug-CN], Antik Grekçe [grc-GR], Somalice [so-SO], Aşağı [dsb-DE] ve Yukarı Sorbça [hsb-DE], Asturya İspanyolcası [ast-ES], Yiddiş İbranicesi [yi-IL], Umman Arapçası [ar-OM], Sardinyaca [sc-IT] ve bir Ekvador dili olan Quechua [qu-EC] dilleri için yerelleştirme bilgilerini içeriyor.
  • Tipik olarak, yerel ayarlar karakter özelliğinden seçilebilmekte ve yazım denetimi yapılabiliyor. Varsayılan yerel ayarlar, belge dili, rakam formatları ve anahat numaralandırması için geçerli. Ayrıntılar için sürüm notlarına bakabilirsiniz.
  • Japon İsim Düzeni: Japon Yerel ayarlarında kullanıcı bilgisi sekmesindeki Ad/Soyad sıralaması değiştirildi.
  • Grafit Font Teknolojisi Desteği: OpenOffice.org, dünyadaki çeşitli mikro topluluklar ve azınlıklar tarafından kullanılan yaygın olmayan yazı tiplerini daha iyi desteklemek için Grafit font teknolojisini destekliyor.

elkon shop açıldı

$
0
0

Elkon shop açıldı.
Güncellemeler devam ediyor, Eta Yazılım ürünleri, sektörel paketler ve e-ticaret paketlerimizi sipariş verebilirsiniz.
eta programları shop.elkon.com.tr de …
shop.elkon.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

ETA V7 Eğitim istemiyorum Paketlerinde Aralık 2011 Kampanyası

$
0
0

Eta Versiyon 7 paketlerinde eğitim istemiyorum ve eğitimli paketlerde Aralık Kampanyası

Paket 1 – Stok, Cari, Fatura Servis Dahil Paket  1040 TL + KDV

Paket 2 Stok, Cari, Fatura, İrsaliye Eğitim istemiyorum Paketi  1120 TL  + KDV

Paket 2 Stok, Cari, Fatura, İrsaliye Servis Dahil Paket  1400 TL  + KDV

Diğer fiyatlar için Tıklayın


Libre Office 3

$
0
0
libre_office

libre_office

LibreOffice, WindowsMacintosh ve Linux için güçlü ve ücretsiz bir ofis yazılımıdır. LibreOffice, bir ofis yazılımı olmanın ötesinde sunduğu bileşenlerle, tam anlamıyla bir kişisel üretkenlik takımıdır. LibreOffice’in size sunduğu; Writer(Kelime İşlemci), Calc(Hesap Tablosu), Impress(Sunum), Draw(Çizim), Math(Matematik) ve Base(Veritabanı) uygulamalarının zengin özellikleriyle, bütün belge oluşturma ve veri işleme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. LibreOffice için destek ve belgellendirmesi ücretsiz olarak;  kullanıcı, katkıcı ve geliştiricilerden oluşan  geniş, güçlü ve kararlı topluluğumuz tarafından sizlere sunulmaktadır.

İndirmek için tıklayın

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETA Yazılım Kampanyaları 2012

$
0
0

ETA Yazılım Kampanyaları

Ticari Paketlerde ve Mali Müşavir Paketlerinde özel kampanyalar indirimli fiyatlar

http://shop.elkon.com.tr

 

ETA V8 SQL 8.21 VE ETA SQL 1.21 YENİLEME (UPDATE) NOTLARI

$
0
0
BORDRO MESLEK KODLARI LİSTESİNİN GÜNCELLENMESİ Bordro Modülünde, meslek kodları listesi güncellendi. (Meslekkodu.ini dosyası) İSTİRAHAT SÜRELERİNDE ÇALIŞMAMIŞTIR” SEÇENEĞİ İLAVESİ E-Bildirgede kullanılmak üzere puantaj kartına “istirahat sürelerinde çalışmamıştır” seçeneği eklendi. Bu seçenek işaretlendiğinde, e-bildirge XML dosyasına RAPCALISTI=2 değeri atanmaktadır. AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİNE MESLEK KODU İLAVESİ Bordroda, aylık prim ve hizmet belgesi döküm sahalarına 019 Meslek […]

ETA V8 SQL 8.22 VE ETA SQL 1.22 YENİLEME (UPDATE) NOTLARI

$
0
0
ETA V8 SQL 8.22 VE ETA SQL 1.22 YENİLEME (UPDATE) NOTLARI BORDRO SAKATLIK İNDİRİMİ Çalışan personelin çocuğunda sakatlık olduğu durumlarda, gelir vergisinden sakatlık indirimi alabilmesi için, Personel kartında “Sakatlık Var mı” parametresi işaretlenmeden sakatlık derecesi seçeneği 1, 2 veya 3 seçilerek sakatlık indirimi yapılması sağlandı. 25510 SAYILI SİGORTA PRİMİ İNDİRİMİ Bordro parametreleri istihdam kısmına “25510 […]

ETA SQL V1.23 ve ETA V8 SQL V8.23 Bordro Yenilikler

$
0
0
ÖDENEK VE KESİNTİ SAYISININ ARTTIRILMASI Ödenek ve kesinti sayısı 20’den 50’ye çıkartıldı. Servis/Sabit/Tanımlar/Ücretler/Ödenek ve Kesinti tanımları kısmından 21- 50 arası yeni ödenek ve kesintiler tanımlanıp kullanılabilir. Özel tanımlı raporlarda 632. saha ve sonrası, özel tanımlı icmalde 641. saha ve sonrasından yeni ödenek ve kesintiler dökülebilir. ÖZEL OKUL BORDROSUNDA ÖDENEKLERİN ÇOĞALTILMASI Bordro parametrelerine “Özel Okul Bordrosu […]

ETA SQL V1.23 VE ETA V8 SQL V8.23 CARİ YENİLİKLER

$
0
0
ETA SQL V1.23 VE ETA V8 SQL V8.23 CARİ YENİLİKLER MUTABAKAT MEKTUBU VE EKSTRE RAPORLARININ CARİ KARTLARA E-MAİL GÖNDERİLEBİLMESİ Cari/Raporlar/Yazışma/Mutabakat mektubu ekstresi eklendi. Her bir cari hesap bazında, cari ekstresi şeklinde pdf dosyası hazırlanarak, oluşturulan dosyaların mail ile gönderilmesi işleminin yapılması sağlandı. Öncelikle kriterler belirlenip listele tuşuna basılarak cari bazında pdf dosyaları oluşturulur. Bu işlemden […]

ETA V.8-SQL 8.23 ve ETA:SQL 1.23 E-FATURA Yenilikler

$
0
0
E-FATURA ELEKTRONİK ARŞİV UYGULAMASI MODÜL OPSİYONU İLAVESİ E-Fatura program modülünde E-Arşiv Fatura işlemlerinin yapılabilmesi için E-Fatura Elektronik Arşiv Uygulaması modül opsiyonu ilave edildi. ON-LINE E-FATURA VE ON-LINE E-ARŞİV PARAMETRELERİNİN İLAVESİ E-Fatura Genel Parametreleri ekranına “On-Line E-Fatura” ve “On-Line E-Arşiv” parametreleri eklendi. Bu parametrelerin “EVET” veya “SOR” olması durumunda; fatura modülü içerisinden E-Fatura veya E-Arşiv Faturası […]

ETA SQL V1.23 VE ETA V8 SQL V8.23 FATURA Yenilikler

$
0
0
“STOK KARTINDAKİ BARKODU FİŞE TAŞI” SEÇENEĞİ İLAVESİ Fatura genel parametrelerine “Stok Kartındaki Barkodu Fişe Taşı” seçeneği eklendi. Bu parametre işaretlenirse faturada stok kartı seçildiğinde stok kartında tanımlı olan ilk barkod kodu fişe taşınıyor.

ETA V8 SQL 8.23 VE ETA SQL 1.23 YENİLEME (UPDATE) NOTLARI

$
0
0
ETA V8 SQL 8.23 VE ETA SQL 1.23 YENİLEME (UPDATE) NOTLARI BORDRO ÖDENEK VE KESİNTİ SAYISININ ARTTIRILMASI Ödenek ve kesinti sayısı 20’den 50’ye çıkartıldı. Servis/Sabit/Tanımlar/Ücretler/Ödenek ve Kesinti tanımları kısmından 21- 50 arası yeni ödenek ve kesintiler tanımlanıp kullanılabilir. Özel tanımlı raporlarda 632. saha ve sonrası, özel tanımlı icmalde 641. saha ve sonrasından yeni ödenek ve […]

CRM Kurumsal Müşteri İlişkileri Yönetimi Programı

$
0
0
Satış ve Pazarlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi programımızla müşteri portföyünüze yapacağınız tüm pazarlama faaliyetlerini detaylı ve raporlanabilir şekilde kayıt altına alabilirsiniz. Standart modüller: Müşteri Yönetimi, Aktivite Yönetimi, Teklif Yönetimi, Satış Yönetimi, Ürün Yönetimi, Hatırlatıcı / Mesajlar, Ajanda / Randevu ve bu modüllerin Genel / Görsel olarak Raporlanması ile iş süreçlerinizi kolay bir şekilde yönetebilirsiniz.  İş sürecinizde CRM Kurumsal`da bulunan modüllere ek olarak İlave Modüllerimizden hangilerine […]

CRM Nedir ?

$
0
0
CRM, bilgi teknolojileri odaklı bir kavram olarak görünmesine rağmen, CRM aslında yeni bir yönetim felsefesi ve kurumsal bir anlayıştır. Müşteri odaklı satış ve pazarlamanın ardından müşteri memnuniyetini maksimum seviyede tutmak anlayışının hâkim olduğu bu yönetim felsefesinde, uzun süreli müşteri ilişkileri ve müşteri sadakati hedeflenmektedir. CRM, çoğu kez bir yazılım ürünü veya projesi olarak algılandığı için […]

Eta E-Fatura Sıkça Sorulan Sorular

$
0
0
Soru ve Cevabı E-Fatura/V.8,SQL S: Özel Entegratör aracılığı ile fatura gönderimi sırasında UBL çevrim hatası verince ne yapılmalıdır? C: E-Fatura Genel Parametrelerindeki Dönem Tipi 1-Aralık olarak seçilmiştir. 0-yok seçilir veya varsa dönem bilgisi yazılır. E-Fatura/V.8,SQL S: Fatura gönderimi sırasında şema dosyası hatası alınıyor. Fatura görüntüleyici ile açılıp doğrula dendiğinde para birimi ile ilgili hata veriyor. […]
Viewing all 29 articles
Browse latest View live